Top Models Fryslân: Laura

Top Models Fryslân: Laura was het eerste model dat mijn lens binnenliep om zich #indepicture te laten zetten. Zij wist me te verrassen met haar outfit die ze gekozen had voor de opdracht: Zeg het met Bloemen. Ook het poseren in de regen ging leuk. 🙂

Laura vindt het heerlijk om een uiterlijk te hebben dat ‘anders dan anders’ is. Haar kapsel kan dan ook verschillende felle kleuren blauw en groen bevatten. Ze vindt dat er tegenwoordig heel veel mooie aandacht is voor ieder lichaamstype en “imperfecties” (die natuurlijk helemaal niet bestaan), maar niet zo veel voor een alternatief uiterlijk! Met haar gekleurde haar en creative mind hoopte ze een vrolijke toevoeging te zijn aan TopModelsFryslân, en dat is zeker gelukt.

De modellen kregen voor deze fotoshoot de opdracht mee: “Zeg het met bloemen.” Hierbij was het de bedoeling door kleding en het gebruik van bloemen wat te zeggen over je persoonlijkheid. Laura heeft daar goed over nagedacht. Haar kostuum was een collage van allerlei dingen die bij haar passen.

De hoorns die zij droeg komen van het karakter Hornet, uit de game Hollow Knight. Vorig jaar was Laura uitgedost als dit karakter op het festival Imaginarium in Tytsjerk. Voor deze opdracht heeft ze de hoorns versierd met blauwe bloemen en een sliert bladeren, om het aan te laten sluiten op de jurk die ze droeg.

De jurk kwam van het personage Wilhelmina Harker, uit het toneelstuk Dracula. Laura had de jurk eerder gezien toen hij tijdens het opvoeren van dat toneelstuk werd gedragen door een klasgenoot. Voor dat toneelstuk heeft ze nog geholpen met het vervangen van al versleten veters in de jurk. Toen ze op zoek was naar kleding voor deze fotoshoot en deze jurk terugzag kwam de herinnering weer boven. Ze hoefde er niet over na te denken. Dit ging hem worden!

Het geheel werd compleet gemaakt met de bloemen. De bloemen zijn geschikt op en manier die wat vertelt over Laura, namelijk chaotisch meer wel met een bepaalde ordening. Zo is ze zelf ook. De bloemen lijken willekeurig geplaatst te zijn, maar Laura heeft ze allemaal bewust op een bepaalde plek vastgemaakt.

Met haar verschijning bracht ze ook haar beeld van de wereld voor de lens. Zij is ervan overtuigd dat er meer is dan het dagelijkse leven dat wij zien, dat er ook bovennatuurlijke wezens zijn waar zij zich graag mee vereenzelvigt.

Top Models Fryslân: Laura is een reportage uit de serie van Top Models Fryslân 2020.

model: Laura Greengarden ( Facebook / Instagram )
organisatie: Top Models Fryslân

Dit is een fotoserie uit de categorie modellen
Fotograaf: Tim Groeneveld

Tik op een foto voor een uitvergroting 🔲