Top Models Fryslân Jeffrey: Blijf er in geloven.

De 17-jarige Jeffrey uit Gorredijk was het vierde model dat ik voor Top Models Fryslân #indepicture mocht zetten. Jeffrey doet voor de tweede keer mee.

Op zijn zestiende sprak het modellenwerk Jeffrey wel aan. Toen hij op Facebook wat las over de modellenwedstrijd van Top Models Friesland was hij er snel uit; Hier ga ik aan mee doen!

Jeffrey is een vriendelijke en spontane jongen. Naast het modellenwerk loopt hij ook graag in de natuur, waarbij hij vaak een grijper en een afvalzak meeneemt om onderweg rommel op te pakken. Deze liefhebberij heeft hij meegekregen van zijn moeder. De bijvangst van blik en petflessen levert hij in bij de supermarkt, zo houdt hij er ook nog wat aan over.

Een derde hobby van Jeffrey is zingen. Dit doet hij al sinds hij vier jaar was. Na Mini Stars van Claartje van Dokkum en het kinderkoor van Ateliers Majeur zingt hij sinds zijn twaalfde bij Vocalliezz. Zijn zanglerares is zelf ook model en heeft hem het een en ander bijgebracht over de juiste houding en het lopen over de catwalk.

Door zijn deelneme aan top Models Fryslân krijgt Jeffrey veel aandacht voor zijn modellenwerk. Dat wil hij ook graag, want het is naast een leuke hobby ook bedoeld als een bijverdienste. Met zijn deelname trekt hij de aandacht van fotografen en castingbureaus. Dat zal straks goed uitkomen. Nu zit hij nog op de HAVO maar daarna wil hij naar de PABO of een andere lerarenopleiding. Of het een taal of biologie gaat worden, daar is hij nog niet over uit. Een extra zakcentje is voor een student hoe dan ook altijd welkom.

Jeffrey heeft het ook dit jaar weer tot in de finale van Top Models Fryslân geschopt. De wedstrijd is nog niet voorbij. Door corona is het schema bijgesteld en is de werkelijke finale verplaatst naar februari volgend jaar.

Jeffrey zijn motto is: “Iedereen is uniek. Dus blijf erin geloven!”. Dit motto zal hem zeker helpen in zijn verdere carrière. Voor wat betreft de modellenwedstrijd doet Jeffrey gewoon zijn best en ziet hij wel hoe het komt. Winnen hoeft van hem niet per se.

Top Models Fryslân: Jeffrey is een reportage uit de serie van Top Models Fryslân 2020.

Model: Jeffrey ( Facebook / Instagram )
Organisatie: Top Models Fryslân

Dit is een fotoserie uit de categorie modellen
Fotograaf: Tim Groeneveld

Tik op een foto voor een uitvergroting 🔲