Anger Machine speelt in het Badhûs

Anger Machine speelt in het Badhûs in De Westereen, op 1 februari 2020. Dit was tijdens het RTL Metalcafé Winterfestival.

Anger Machine is een vijfkoppige metalband uit Nederland. Het is moeilijk er een label op te plakken. Neem het geluid van Lamb of God, trashy riffs, en Pantera-achtige grooves. Tel er gitaarsolo’s bij op die je helemaal terugvoeren naar de geweldige metalbands van de jaren tachtig. Met die combinatie kom je dicht bij het geluit van Anger Machine.

Anger Machine is in 2015 opgericht door afgestudeerd gitarist Thijmen den Hartigh. De rest van de band bestaat uit Martijn de Jong op gitaar, Corné van der Vlugt op drums en Merijn Kloosterman op bas. Vanaf 2019 neemt Metal Factory-afgestudeerde Remus Stingaciu het stokje over van voormalig zanger Tim Koole.

Grooves en Hooks

Het geluid van de band is modern; het wordt gekenmerkt door groovende, snelle stukken gecombineerd en afgewisseld met melodieus en harmonieus gitaarspel. De tracks zijn pakkend en zitten boordevol hooks. Ze zijn zo geschreven dat, ondanks de variatie in stijl, elke track toch één geheel vormt. Naast uitstekende songwriting, onderscheidt de band zich door moderne zang en hoogwaardige gitaarsolo’s. Anger Machine ziet af van chique intro’s of lichtshows, maar vertrouwt in plaats daarvan op hun expertise: het publiek bombarderen met hun muziek, brutaal strak en met ongeëvenaarde energie. Wat je ziet is wat je krijgt. En dat is het geheim achter het vermogen van de band om een ​​publiek in een mum van tijd overeind te houden en ze met een voldaan gevoel weer naar huis te sturen.

Op 24 september 2006 begon Anger Machine met het spelen van liveshows na de release van hun eerste EP “Unbreakable”. De EP krijgt kritiek vanwege de kwaliteit van de productie, maar de band is niet vies van een beetje opbouwende kritiek en besluit producer David Hazeleger te vragen voor hun volgende release. Nog geen jaar later, op 2 september 2017, verschijnt de single “Warpath”. De productie is perfect en daarom besluit de band om met David verder te werken aan hun eerste volledige album “Trail of the Perished”, dat op 6 juli 2019 verscheen.

Meer op deze site

“Anger Machine speelt in het Badhûs” is slechts één van de fotoreportages op deze website. Meer optredens van evenementen en optredens vind je hier op deze site

Related posts